DE ROPARUN

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

WAT IS DE ROPARUN?

OVER DE OPRICHTING VAN TEAM HOPE4LIFE

Mijn naam Johan de Ridder 37 jaar oud en woonachtig in Heukelum. Ik ben getrouwd met Ivana en wij hebben 2 kinderen Luca van 7 en Lana van 2.

Tijdens mijn vorige baan als brandweerman bij de gezamenlijke brandweer ben ik in aanraking gekomen met de Roparun. Toen ik daar de vraag kreeg of ik mee wilde doen, heb ik daar niet lang over hoeven na te denken.

Op dat moment hadden we net het ziekbed achter de rug van een goede vriend van mij. Dit kwam opeens zeer dichtbij. Ook de gesprekken met collega’s en vrienden over het onderwerp kanker kreeg een diepgaandere wending.
Mijn zoontje Luca kreeg in groep 1 al een vriendschap met Floris, zoon van Danny en Charlotte. Vanaf dat moment leerden wij Danny en Charlotte kennen en hiermee ook Danny’s hope 4 life. We hebben zijn strijd gezien en vooral zijn energie om door te gaan!
Tijdens een gesprek dat ik had met Danny, tijdens een schoolreisje waar we alle 2 bij waren als oppas pappa, zei hij tegen mij stel alsjeblieft nooit iets uit wat je nog wil gaan doen.

Helaas is Danny overleden in maart 2017, Vanaf dat moment is voor mij eigenlijk al het gevoel gaan leven dat ik iets wilde doen voor de naam Hope4life. De energie die in deze naam steekt moeten we door zetten. Dit heb ik eens besproken met een aantal vrienden , collega’s en ook met Charlotte. Daaruit is team 174 Hope 4 life ontstaan. En hiermee volg ik voor mij gevoel zeker het advies van Danny op : Stel het niet uit!

Een prachtig initiatief om een naam door te kunnen zetten, en tevens een team te hebben waarin ook veel persoonlijke droevige ervaring zit met betrekking tot kanker. Samen de pijn van verlies dragen maakt ons sterk.

Wat het nog specialer gaat maken is dat Ivana mee gaat als ondersteuning in de logistiek, en dat Luca samen met Floris de laatste meters gaan doen tot de Finish. Van de gesprekken thuis tot het samen iets willen doen, tot aan nu dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Hier zijn we heel trots als familie aan deel te mogen nemen. En dat met een fantastisch Team wat we bij elkaar hebben gekregen.

Voor mij persoonlijk veranderd er natuurlijk ook wel iets. Drie jaar lang heb ik deze sponsorloop mogen mee doen als fietser. Dit jaar zal ik de rol van teamcaptain op me nemen. Wat natuurlijk niet weg zal nemen dat ik een deel van de route hoop te kunnen fietsen.

Ik hoop dat het een onvergetelijke ervaring gaat worden en natuurlijk kijken we nu al uit naar de doorkomst door Zutphen en Leerdam.